Iedereen die wel een emotionele oppepper of een zelfvertrouwen kan gebruiken, kan bij mij terecht voor Tekentherapie.
Teken je problemen de wereld uit!
Weet je dat tekenen heel therapeutisch kan zijn? De kinderen, pubers en volwassenen die bij mij tekentherapie krijgen, weten dat als geen ander. Al tekenend ontwikkelen ze een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en leren ze om op een ontspannen manier om te gaan met diverse uitdagingen en problemen. Lees meer over de verrassende werking van tekenen en over de behaalde resultaten.
Moet je goed kunnen tekenen?
Nee! Of misschien zelfs wel: Juist niet!
Want bij tekentherapie gaat het niet om mooi of niet mooi. Vaak werken we enkel met losse vormen, bewegingen of kleur waardoor intuïtie en gevoel de ruimte krijgen. In veel gevallen lijkt de tekening ook helemaal niets te betekenen, maar samen ontdekken we al snel dat jouw tekening veel meer inhoud heeft, dan dat je op het eerste gezicht zou verwachten.
Want…
Onbewust komen er elementen in de tekening terecht die symbool staan voor zaken die op dat moment spelen in jouw dagelijks leven of dat van je kind. Loopt het even niet zoals je hoopt, dan zie je dat eigenlijk altijd in een intuïtieve tekening terug.
Hoe nu verder?
“Dat is mooi”, zul je nu denken, “maar hoe nu verder”? Het wonder van tekentherapie geschiedt op het moment dat je in jouw tekening het ‘verstoorde’ element gaat aanpassen. Je verandert het ‘verstoorde element’ in iets dat je wél een goed gevoel oplevert. En wonderlijk maar waar, de ervaring leert, dat die transformatie ook doorwerkt in het dagelijks leven. Extra kracht geef je je transformatie mee, door de tekening thuis op te hangen zodat je dagelijks in verbinding blijft met de positieve verandering. Tijdens tekentherapie teken je dus je eigen oplossing.
Voor wie?
Tekentherapie is geschikt voor jong en oud. Kleuters hebben meestal meer sessies nodig omdat het verbale aspect natuurlijk minder aan de orde komt. De bewustwording gaat daardoor vaak iets trager.
Hoe vaak?
In overleg 1 maal per 14 dagen. 60% van de kinderen komt maar 3 maal. Spelen de problemen al een tijdje, dan kunnen er meer sessies nodig zijn. Na 5 sessies plannen we een evaluatiegesprek om te overleggen hoe verder. Over het algemeen komen daarbij de bevindingen van (ouders van) cliënten en mijzelf overeen.
Hoe lang duurt een sessie?
Bij kinderen die naar de basisschool gaan, duurt een sessie gemiddeld 3 kwartier. Voor pubers en volwassenen plan ik sessies van 1 á 1,5 uur.
Wat zijn de kosten?
Een sessie voor kinderen op de basisschool kost €40. Voor pubers en volwassenen kost een sessie €60.
Wordt het vergoed door de verzekering?
Helaas niet. Soms is het wel mogelijk (een aantal) sessies vergoed te krijgen via Stichting Leergeld.