Textielworkshop

textielworkshop

Helaas hebben de textielworkshops de afgelopen maanden stilgelegen in verband met het coronavirus. Maar we hebben goed nieuws… Vanaf 9 oktober aanstaande starten we weer met de maandelijkse textielworkshops!

 

Goed om te weten is dat het maximale aantal deelnemers verlaagd is naar 4, i.v.m. de nieuwe coronaregels.

Kosten

Kosten per workshop € 35,-  Cluster van 3 workshops € 95,-  Uiterlijk één week voor aanvang overmaken op: NL56 INGB 0006 6677 62 t.n.v. Thea Zweije o.v.v. de datum van de workshop.

Planning

 

 • Vrijdag 9 oktober 13.30 -16.00 uur
  We werken met papier op stof en brengen afbeeldingen over op stof met behulp van acrylgel.
 • Vrijdag 4 december 13.30 -16.00 uur
  We werken met stempels op textiel, papier of op je zelf meegenomen canvas. Heb je bijv. een t-shirt, dat je op zou willen pimpen? Ook dat is mogelijk. Door de textielverf blijft je stof soepel.
 • Vrijdag 5 maart 13.30 -16.00 uur
  Deze middag werken we op verschillende manieren met organza. We gebruiken een heatgun en een soldeerbout.
 • Vrijdag 2 april 13.30 -16.00 uur
  We maken een collage van de lapjes die je met eerdere workshops gemaakt hebt. Was je er niet eerder? Dan neem je wat verschillende lapjes mee, die qua kleur en / of vorm bij elkaar passen.
 • Vrijdag 7 mei 13.30 -16.00 uur
  We maken verschillende borduursteken en verfraaien daarmee de collage.
 • Vrijdag 4 juni 13.30 -16.00 uur
  Deze middag gaan we met meerdere technieken aan de slag om grotere vlakken op te vullen.

Tijdens de textielworkshops leer je allerlei technieken waarmee je je (art)quilts kunt verrijken. Maar ook kleding kun je er mee versieren. Of kussens en tassen. Deze workshops zijn gericht op het werken met textiel , maar de technieken kunnen ook  op papier of schildersdoek gebruikt worden.  Ook interessant dus wanneer je graag materieschilderijen maakt!

 

De workshops zijn los te volgen, maar voegen aaneensluitend ook steeds nieuwe combinatiemogelijkheden toe. Je krijgt dan ook een mooie korting als je jezelf in één keer voor een cluster van 3 workshops inschrijft. Per workshop worden verschillende technieken uitgeprobeerd. De resultaten daarvan kunnen thuis verder geheel of gedeeltelijk verwerkt worden.

 

De workshops worden begeleid door Thea Zweije, een creatief talent. Zij is in Leerdam vooral bekend vanwege haar teken- en schilderactiviteiten, maar heeft ook een grote kennis van textiel technieken.